Magische Video Make-Over #4: RelatieInDeSpiegel.nl

Arjan JonkerLeesbaarheid, Tagline, Video Make-Over5 Comments

Let op!
Het is essentieel dat je de video in HD bekijkt; anders kun je de tekst niet lezen. En daar gáát het nu juist om. ;-) Klik daarom op het tandwieltje rechtsonder om de videokwaliteit aan te passen.

De eerste Video Make-Over sinds februari 2015

Hij is live.

Vanaf september trakteer ik jullie maandelijks op een video. Dat ik ga ‘vloggen’ is een groot woord. Daarvoor zou ik vaker video’s moeten maken. En dat gaat me iets te ver. Het kost zó veel tijd.

Maar eens per maand? Ja, dat red ik. Daar heb ik ook zín in. Bovenstaande video is mijn eerste uitspatting sinds tijden.

Toegegeven: een uitspatting met minpunten

Om een paar onvolkomenheden alvast te benoemen:

 • De video is véél te lang: 15 minuten (volgende video’s worden minstens de helft korter)
 • De geluidskwaliteit is naatje: er zit een irritante achtergrondruis in (opgelost voor komende video’s)
 • De montage is hier en daar slordig: de overgangen zijn niet soepel (moet een beter programma vinden)

Dus nee, het is nog niet wat het moet zijn

Ik wilde dit wél alvast met jullie delen. Want er zitten goede tips in voor je tagline, homepage-titel, scanbaar schrijven én correct schrijven.

Ik hoop daarom oprecht dat jullie ‘m waardevol vinden. Laat me dat zeker weten in de comments. En:

Geef me feedback!

Wat vinden jullie leuk? Wat is minder? Wat willen jullie in volgende video’s zien?

En wil je jouw website ook eens terugzien in een Video Make-Over? Geef je op en stel je specifieke vraag. Dan beantwoord ik die vroeg of laat op YouTube.

Heel veel kijkplezier. :-)

5 Comments on “Magische Video Make-Over #4: RelatieInDeSpiegel.nl”

 1. Helder, ontspannen, makkelijk te volgen, geen irritante stopwoorden, geen belerende toon. Ik zit niet oeverloos te wachten: de veranderingen zijn snel doorgevoerd. Ondanks de lengte een vlot tempo. Je mag alleen best trotser op jezelf zijn!! Bij voorbaat afkraken van jouw werk is echt niet nodig. Ga zo door, Daniëlle

  1. Oef! Wat een geruststelling. Dank, Daniëlle!

   Het is echt de onzekerheid die spreekt. Video’s maken is (nog) ver buiten mijn comfortzone.

   Maar jouw complimenten steek ik diep in m’n zak. :-)

 2. Helemaal uitgezeten hoor en met plezier. Nergens te lang, je houdt de aandacht vast omdat je direct resultaat laat zien. Het gaat ‘leven’. Een groot voordeel van film. Erg leuk dat je jezelf laat zien! Ook jij gaat dan meer leven :-)
  Zoals Daniëlle al terecht noemt is het zo prettig dat je geen belerende toon voert. Het is fijn te horen dat jij met dezelfde dingen hebt geworsteld. Dat ook jij gewoon mens bent. Niemand zit op een ouderwetse schoolfrik te wachten.
  En zelfkritiek mag best, hoewel de video, als je het weglaat, meteen een stukje korter wordt. Ik kijk uit naar je volgende video!

  Wat ik graag toegevoegd zou zien:
  – in titel van video opnemen waar het over gaat. In dit geval homepage.
  Dat vind ik zo handig aan de video’s van je -niet nader te noemen, want hij is al zo vaak genoemd- collega. Hij nummert ze als reeks en geeft duidelijk aan wat het onderwerp is. Natuurlijk komt dat ook omdat het een soort minicursus is. Jouw insteek is, vooralsnog, anders.
  – wat is er goed aan de pagina die je onder de loep neemt en waarom? Het filmpje van Lies, de positie van menu, contactgegevens, balk onderin? Dat mag best genoemd worden.
  – ik ben nieuwsgierig naar de rol van de onderbalk. Het lijkt vaak een herhaling van de menubalk. Wat zet je daar wel en wat juist niet?

  1. Wow, goede feedback, Mieke! Daar kan ik wat mee.

   En natuurlijk dank voor je complimenten. Ik maak ze hoe dan ook korter hoor, die video’s. Maar goed om te horen dat de lengte niet voor iedereen een probleem is. :-)

   En die zelfkritiek…ja…die verdwijnt sowieso. Scheelt de helft, idd. XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *