Cursus SEO-teksten Schrijven


Jij en ik, wij willen ‘bovenaan in Google’. Net als onze concurrenten. Daar hebben we SEO-teksten voor nodig. Maar onze lezers willen leesbare teksten, geënt op hun behoeftes.

Welnu: het één hoeft het andere niet uit te sluiten. Volg deze cursus SEO-teksten Schrijven, en ik laat je zien dat zoekmachineoptimalisatie en doelgroepgericht schrijven één zijn…

Volgende open cursus: 24 januari 2020 (nog 1 plaats beschikbaar) Schrijf je in

Geknipt voor:

 • Copywriters en tekstschrijvers

  Behaal binnen de kortste keren aantoonbaar hogere resultaten voor je opdrachtgevers.

 • PR- & communicatie-medewerkers

  Vijzel je webcopywriting en SEO-kennis razendsnel op, met dito resultaat.

 • Ondernemers (ZZP & MKB)

  Leer zélf effectieve SEO-teksten schrijven; uitbesteden is niet meer nodig.

Ik lever 100% maatwerk. Dat betekent dat ik geen standaardriedel heb die ik toepas op zowel schrijfspecialisten als ondernemers. Van tevoren inventariseer ik jouw leerdoelen en schrijfskills. Daar pas ik de cursus op aan.

 

Cursusonderdelen

Afhankelijk van jouw schrijfervaring en leerdoelen, bestaat de cursus uit de volgende onderdelen:

 

Waarom SEO-teksten?

Schrijven we SEO-teksten voor Google, of voor onze lezers? Ik vertel je wat míjn filosofie is, en laat je zien hoe ik die naar de praktijk vertaal.

Waar moet een goede SEO-tekst aan voldoen?

Wat zijn de richtlijnen waar je je aan moet houden? Wat is een ideale opbouw van een SEO-tekst? Enerzijds om zo hoog mogelijk te ‘scoren’ in Google, anderzijds om ‘keyword-spamming’ te voorkomen?

Zelf zoekwoorden- onderzoek doen

Ik reik je de tools aan, en laat je zien hoe je een gedegen zoekwoordenanalyse doet. En hoe je die vervolgens vertaalt naar effectieve webteksten.

Argumentatie & stijl

Hoe stop je je SEO-tekst vol met relevante argumenten die je doelgroep overtuigen? En met welke schrijftechnieken verhoog je je schrijfstijl?

Resultaten van SEO-teksten meten

Hoe kun je meten of je inspanningen resultaat opleveren? Bijvoorbeeld: hoe hoog je staat in de zoekresultaten op bepaalde zoekwoorden, en wat gebeurt er ná de klik?

Geen eindeloze theoretische treurnis

Integendeel. De cursus zit bóórdevol:

 

Tips

Hedendaagse regels en richtlijnen voor effectieve SEO-teksten. De één nog praktischer dan de ander. En stuk voor stuk bewezen. Onder andere over aantal woorden, tekstopbouw, etc. Te veel om op te noemen.

Tools

Gereedschap voor gedegen zoekwoordenonderzoek en meten van resultaten; je kunt meer dan je denkt.

Voorbeelden

De cursus luister ik op met mijn eigen praktijkcases. Ik laat je zien wat ik bedoel met goede SEO-teksten. En waarom ze goed zijn.

Oefeningen

Je neemt je eigen case mee naar de cursus. Daar ga je zelf mee aan de slag; vanuit de theorie direct de praktijk in. Zo is je voortgang aan het einde van de cursus tast- én zichtbaar.

Na de cursus…

…ben je in staat om zélf goede SEO-teksten te schrijven voor je website. Effectief & creatief.

Ja, dat kan jij.

 

Hoogst gewaardeerde cursus op Springest

Dat zou ik bijna vergeten! Op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, is deze cursus de hoogst gewaardeerde.

(Nu ja, afgezien van één andere cursus, die op basis van één ervaring een 10 gemiddeld staat. Vergeef me als ik die niet meereken…)

Dit zeggen je voorgangers:

 • "Het hele proces komt aan bod"

  Naam: Gerti Vos
  Bedrijf: Vos|seo
  Beoordeling: 9

  Een interessante cursus waarbij het hele proces van briefing tot de ideale webtekst aan bod komt.”

 • "Direct bruikbaar"

  Naam: Karien Vissers
  Bedrijf: Karien Vissers Tekst & Communicatie
  Beoordeling: 9

  Een intensieve én zeer praktische cursus, waarmee je een verdiepingsslag maakt in webteksten schrijven. Veel geleerd dat direct bruikbaar is. Blij dat ik klanten nu nog beter kan helpen met hun webteksten.”

 • "Goede balans tussen theorie en praktijk"

  Naam: Sasja Vos
  Bedrijf: INDICIA
  Beoordeling: 8

  Een training met een goede balans tussen theorie en praktijk. Ik heb veel tips gekregen die ik makkelijk meteen kan toepassen waardoor mijn teksten een stuk beter en SEO-proof worden. Arjan heeft zijn trainingen altijd goed voorbereid.”

 • "10 met een griffel!"

  Naam: Jeanette Baljet
  Bedrijf: Zo Kinderopvang
  Beoordeling: 9,6

  Arjan Jonker is een prettige cursusleider. Eén minpuntje is dat hij zó veel kennis heeft dat hij graag alles wil vertellen! Wat dan in het nazorgtraject weer perfect is, omdat je altijd op hem terug kunt vallen en mooie modellen meekrijgt voor je eigen dagelijkse praktijk. Van mij krijgt hij een 10 met een griffel!”

 • "Inhoudelijk sterke training"

  Naam: Robert Boele
  Bedrijf: Hoornbeeck College
  Beoordeling: 10

  Inhoudelijk sterke training! Het geleerde is praktisch zeer toepasbaar; na de cursus weet je hoe je goede online teksten schrijft die door Google gevonden worden."

 • "Mijn verwachtingen overtroffen"

  Naam: Loege Schilder
  Bedrijf: Care IS
  Beoordeling: 10

  De cursus van Arjan heeft mijn verwachtingen overtroffen. De voorbereiding en aanpak was effectief en to the point. Maar vooral de inhoud van de cursus was waardevol voor ons. Ik dacht dat ik wel redelijk kon schrijven. Door de aanpak van Arjan weet ik nu wat mijn publiek wil lezen en kan ik daar gemakkelijk het antwoord op geven.”

Klaar om zélf betere SEO-teksten te schrijven?

Vraag een offerte aan, en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend aanbod op maat. Nadat je straks op de knop geklikt hebt, zit je nog nergens aan vast.

Kosten in-company: 695,- ex.btw per dagdeel.

Tip: neem je (vak)collega’s mee naar de cursus, tot maximaal 5 personen. Zo wordt de investering per deelnemer goedkoper!

Heb je interesse in een open training? De volgende is op 24 januari 2020. Prijs voor deelname is 495,- ex.btw. Dus laat het me weten, en stel je plekje veilig (nog 1 beschikbaar).

 

Geïnteresseerd in een open cursus of in-company?

 • 100% maatwerk

  Deze cursus draait wat jij wil leren.

 • Leerdoelgarantie

  Ik zorg dat jij je leerhonger stilt

 • Hoogst beoordeelde cursus Webteksten Schrijven

  Dankzij de waardering van mijn ex-cursisten op Springest.nl.


PS: Ik geef maximaal één cursus per week. Dus als je haast hebt…