Over Arjan Jonker:
Freelance SEO-tekstschrijver


Wat verwacht je van een SEO-tekstschrijver? Dat ‘ie je hoger in Google brengt op de voor jou relevante zoektermen. Maar is dat alles?

Laat ik het zo zeggen: als dát je hoogste doel is, ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik schrijf niet voor Google. Ik schrijf ook niet voor jou. Ik schrijf voor jouw potentiële klanten.

 

Daar bedoel ik dit mee:

Mijn zoekwoordenonderzoek richt zich op analyse van het zoekgedrag naar jouw product of dienst. Mijn SEO-teksten spelen in op dat gedrag. Dáárom werken ze.

En natúúrlijk verwerk ik zoekwoorden in je tekst. Maar uitsluitend natuurlijk en creatief. Zo krijg je webteksten die én goed gevonden worden, én je doelgroep optimaal aanspreken.

Helaas. Daar staan SEO-tekstschrijvers niet om bekend. Eerder dat ze teksten slechts volpompen met zoekwoorden. Dat beeld wil ik veranderen. Met één klant tegelijk…

 

Wie bén ik dan helemaal,

dat ik denk daartoe in staat te zijn? Leest en huivert.

Ik ben een SEO-tekstschrijver met…

 

…een geloof:

Het geloof dat je website het absolute hart van je marketing is. Van ál je marketing: on- én offline.

Ga maar na: via (online) advertenties, brochures, visitekaartjes, social media, Google, etc. – uiteindelijk komt iedere klant op je website vóórdat hij of zij met jou in zee gaat. Zelf doe je óók niet anders, toch?

Dat betekent dat wanneer je website niet klopt, je marketing niet klopt. Je kans op leads en klanten is klein tot nihil.

Dáárom help ik graag bedrijven met het ingrijpend verbeteren van hun webteksten, en daarmee hun website.

…aantoonbare kwaliteit:

Voor zover ik weet, ben ik de hoogst gewaardeerde copywriter in Noord- en Zuid-Holland. Dus je kunt me ook de beste copywriter van heel Holland noemen. ;-)

Ik ben toegelaten tot de beroepsvereniging voor tekstschrijvers, Tekstnet. Toelating geschiedt op basis van een kwaliteitstoets, waar de helft níet doorheen komt.

…trainerskwaliteiten:

Mijn cursus Webteksten Schrijven is de hoogstgewaardeerde op Springest.nl. Althans, ik reken die ene die een 10 gemiddeld staat na één beoordeling niet mee…

Ik ben ook de enige aan wie Roy Ishak (beste copywriter van Nederland en meervoudig Beste Opleider) zijn trainingen en cursisten toevertrouwt.

…een omvangrijk klantenbestand:

Ik ben er niet een beetje trots op.

  • exact
  • volkerwessels
  • bam
  • vluchtelingenwerk
  • boskalis
  • vakantiexperts

…een aanzienlijke track record:

Voor de grap rekende ik uit hoeveel woorden ik verwerk. Schrijven, herschrijven, redigeren, corrigeren: bij elkaar opgeteld kom ik met gemak aan 15.000 woorden per week. Reken ik dat door over mijn hele carrière als tekstschrijver, kom ik uit op 7,8 miljoen.

In perspectief: dat is ruim 10 keer de omvang van de Bijbel, oude én nieuwe testament. Enige affiniteit met taal kun je mij dus niet ontzeggen. ;-)

…en een serieus tarief:

Voorheen schreef ik je hele website voor een paar honderd euro. Daar kwamen louter teleurstellingen van. Ik maakte een keuze: voor een habbekrats doe ik het niet meer. Vanaf nu geldt compromisloze kwaliteit. Beter voor mij, maar vooral voor jou.

Ik vraag 400 euro ex.btw, per dagdeel.

 

En verder?

Ben ik neerlandicus, maar allerminst een taalpurist en zéker geen taalpessimist. Ik vier taal liever. Invloed van zaken als social media zie ik als vernieuwing, geen verloedering. En ik hou van emoticons. Ben verslaafd aan ze. Ben zelfs steevast van plan daar ooit persoonlijk een volwaardige taal van te maken.

(Toegegeven: ook ik heb mijn zwakke plekken. Schrijf je ‘ik wil ook is door jou me webteksten laten schrijven’, verhoog ik mijn offerteprijs terstond met 10%. En gebruik je het Allerafgrijselijkste Woord der Nederlandsche Taal ‘papadag’ in mijn bijzijn…? *tilt*)

Over ouderschap gesproken:

Sinds 2010 ben ik brave huisvader, and proud of it. Zoals ik het zelf noem: ik ben buiten mezelf van bestaan. Er zijn letterlijk delen van mij die buiten mij om leven en bewegen. Niets is mooier of angstaanjagender. Alles wat je hierboven las: ik doe het allemaal voor mijn gezin, anders niet.

(Volgens mijn dochters ben ik de allerliefste papa van de hele wereld en het universum, tot in alle uithoeken van de ruimte. Althans, dat is de toverformule die ze moeten uitspreken wanneer ze iets van me willen. Dat is nog best drillen, bij een 3-jarige…)

Moord

Heeft déze freelance SEO-tekstschrijver je overtuigd? Dan weet je wat je te doen staat.

En mocht je écht een moord willen plegen om me in te huren, wacht dan niet te lang. Omwille van datzelfde gezin werk ik maximaal 32 uur per week. Dus áls je iets pleegt, pleeg dan een telefoontje (06-14300096), of vul het formulier in. Des te sneller kan ik voor je aan de slag.