Cursus Webteksten Schrijven


Deze Cursus Webteksten Schrijven liegt er niet om: een praktische handleiding vol bewezen tips en adviezen. Rijk voorzien van voorbeelden, eigen praktijkcases en oefeningen.

Schrijven voor het web is een kunst, zéker. En jij kunt die leren. Tijdens deze training maak ik een Picasso van je. Straks schrijf je slechts nog met trefzekere pennenstreken.

Volgende open cursus: 24 januari 2020 (nog 1 plaats beschikbaar) Schrijf je in

 
 

Geknipt voor:

 • Copywriters en tekstschrijvers

  Hierna heb je je klanten nóg meer te bieden online.

 • PR- & communicatie-medewerkers

  Vijzel je webcopywriting en SEO-kennis flink op.

 • Ondernemers (ZZP & MKB)

  Nooit meer een copywriter inhuren; hierna kan je het zélf.

Ik lever 100% maatwerk. Dat betekent dat ik jouw leerdoelen van tevoren inventariseer. Vervolgens zorg ik dat je die haalt. Gegarandeerd.

 

Cursusonderdelen

Afhankelijk van jouw schrijfervaring en leerdoelen, bestaat de cursus uit de volgende onderdelen:

 

Doelgroepgericht schrijven

Hoe achterhaal je de vraag, wensen en aankoopmotieven van je doelgroep? Hoe vertaal je dat naar een doelgroepgerichte webtekst?

SEO-vriendelijk schrijven

Hoe analyseer je het zoekgedrag van je doelgroep? Hoe schrijf je daarvoor Google-vriendelijke, maar vooral lezersvriendelijke webpagina’s?

Overtuigend schrijven (argumentatie)

Hoe achterhaal je concrete voordelen van jouw producten of diensten? Hoe zorg je ervoor dat die ijzersterk en onontkoombaar (dus: overtuigend) zijn?

Stijlvol schrijven

Hoe zorg je ervoor dat je webteksten ook nog eens creatief en pakkend zijn? Toegankelijker, makkelijker leesbaar?

Specifieke website-onderdelen schrijven

Wat zet je nou precies op de homepage? Hoe bouw je een sterke verkooppagina op? Wat maakt een effectieve ‘over’-pagina? En een sterke SEO-tekst?

Geen eindeloze theoretische treurnis

Integendeel. De cursus zit bóórdevol:

 

Tips

Hedendaagse regels en richtlijnen voor effectieve webteksten. De één nog praktischer dan de ander. En stuk voor stuk bewezen. Onder andere over aantal woorden, tekstopbouw, schrijfwijze van getallen, etc.

Tools

Gereedschap voor gedegen zoekwoordenonderzoek en checklists met eisen die aan webteksten gesteld worden.

Voorbeelden

De cursus luister ik op door mijn eigen praktijkcases. Ik laat je zien wat ik bedoel met goede SEO-/website-teksten. En vooral: waarom ze goed zijn, aan de hand van statistieken en resultaat.

Oefeningen

Je neemt je eigen case mee naar de cursus. Daar ga je zelf mee aan de slag; vanuit de theorie direct de praktijk in. Zo is je voortgang aan het einde van de cursus tast- én zichtbaar.

Na de cursus…

…heb je je vaardigheden een gigantische boost gegeven. Je zult zien dat je zélf in staat bent goede, doelgroepgerichte, effectieve webteksten te schrijven. Creatief, pakkend, toegankelijk, SEO-geoptimaliseerd, wervend en commercieel.
Ja, dat kan jij.

 

Hoogst gewaardeerde Cursus Webteksten Schrijven

Dat zou ik bijna vergeten! Op Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen en trainingen, is deze cursus de hoogst gewaardeerde.

(Nu ja, afgezien van één andere cursus Webteksten Schrijven, die op basis van één ervaring een 10 gemiddeld staat. Vergeef me als ik die niet meereken…)

En hierom haal ik die hoge beoordelingen:

 • "Een dijk van een workshop"

  Naam: Anita van Prooijen
  Bedrijf: Anita van Prooijen tekst en content
  Beoordeling: 9,5

  Ik heb Arjans cursus Webteksten gevolgd. Een dijk van een workshop. Theoretisch goed onderbouwd, maar vooral lekker praktijkgericht. Geschikt voor onervaren SEO-tekstschrijvers en voor vakgenoten die de hun kennis op dit gebied willen updaten en verdiepen. In één dag ben je weer helemaal bij de les!”

 • "Goede nazorg"

  Naam: Evelien Priester
  Bedrijf: Parlan
  Beoordeling: 10

  Je wilt de vraag van de bezoeker op jouw website beantwoorden. Op de beste manier. Volg dan deze cursus! Veel praktische tips, aandacht voor jouw vragen en een goede nazorg. Bedankt Arjan.”

 • "Aanrader!"

  Naam: Otto Wijnen
  Bedrijf: One2All
  Beoordeling: 9,6

  De cursus Waardevolle Webteksten was zoals je het mag verwachten van een professional: de opbouw was prima en de content waardevol. Echter; zo’n cursus valt of staat met het vermogen van de trainer om de kennis op een plezierige wijze te brengen zodat het ‘beklijft’. En daarin blinkt Arjan uit! Aanrader dus voor iedere webtekstenschrijver en marketeer!"

 • "Een must voor iedere webtekstschrijver"

  Naam: Brenda Koning
  Bedrijf:
  Beoordeling: 10

  De cursus Webteksten Schrijven van Arjan Jonker is een must voor iedereen die webteksten schrijft. Ik vond Arjan al een topper als tekstschrijver, maar als trainer doet hij het ook enorm goed. Arjan heeft een schat aan vakkennis in huis en brengt dat op een duidelijke en nuchtere manier over. Door de vele praktijkvoorbeelden blijft de theorie goed hangen. Ik heb heel veel geleerd van deze waardevolle cursus en nu kan ik mijn opdrachtgevers veel meer bieden.”

 • "Direct toepasbaar"

  Naam: Isabelle Brus
  Bedrijf: Brus TEKST
  Beoordeling: 8,4

  Arjan Jonker geeft tijdens de cursus veel praktische tips die je direct kunt toepassen en glasheldere voorbeelden die het inzicht vergroten. Het wordt zo niet alleen duidelijk maar ook leuk en boeiend! Er komt heel veel aan bod; dat je hem na de cursus ook nog kunt benaderen voor tips is wel zo handig dus.”

 • "Een klasse apart"

  Naam: Anita Blijdorp
  Bedrijf: Schrijfwerk!
  Beoordeling: 8,2

  Arjan Jonker is overtuigend omdat hij vertelt en doceert vanuit eigen ervaring. Zijn stijl als docent is prettig: helpend, duidelijk, let goed op de behoeften van zijn leerlingen. De nazorg is een klasse apart: verzorgde handleidingen, duidelijk, helpt mij om het echt allemaal zelf uit te gaan voeren. Zijn aanbod om contact op te nemen bij vragen: daar ga ik zeker gebruik van maken.”

Klaar om zélf betere webteksten te schrijven?

Vraag een offerte aan, en ik neem contact met je op voor een vrijblijvend aanbod op maat. Nadat je straks op de knop geklikt hebt, zit je nog nergens aan vast.

Kosten in-company: 695,- ex.btw per dagdeel.

Tip: neem je (vak)collega’s mee naar de cursus, tot maximaal 5 personen. Zo wordt de investering per deelnemer goedkoper!

Heb je interesse in een open training? De volgende is op 24 januari 2020. Prijs voor deelname is 495,- ex.btw. Dus laat het me weten, en stel je plekje veilig (nog 1 beschikbaar).

 

Geïnteresseerd in een open cursus of in-company?

 • 100% maatwerk

  Deze cursus draait wat jij wil leren.

 • Leerdoelgarantie

  Ik zorg dat jij je leerhonger stilt

 • Hoogst beoordeelde cursus Webteksten Schrijven

  Dankzij de waardering van mijn ex-cursisten op Springest.nl.arrow2PS: Ik geef maximaal één cursus per week. Dus als je haast hebt…